• image
  • image
  • image
  • image

13sYVNL copy qO0P67B copy R0Y9bQq copy linkedin copy AZLUg1s copy

Project1

Gedurende de maand december is er geen schilderles. Dan is het tijd voor familie- en feestdagen! 

De winterstop december 2017 is voorbij. De schilderlessen gaan op dinsdag 16 januari, donderdag l8 januari en vrijdag 19 januari weer verder. 

De schilderlessen worden altijd afgesloten met een cursistenexpositie in het atelier waar de lessen worden gegeven. Dit jaar valt de laatste schilderles net voor 'de mei-vakantie'. Daarom is gekozen om de cursistenexpositie te houden gelijktijdig met het 'Cultuur bij je buur-weekend' op 14 en 15 april. De laatste schilderles is op donderdag 26 april. 

 

Inspiratie: bekijk de film van en over Adriana van Zoest

Adriana van Zoest vertelt over de totstandkoming en beweegredenen voor haar nieuwste schilderijen met dieren die met de tentoonstelling Post Mortem in het Drents Museum werden gepresenteerd. Werk van Adriana is nog te zien bij Galerie Wildevuur in Drenthe. 


Het dier wordt in elk schilderij weergegeven als monument voor de toekomst. De vereeuwiging van de dieren wijst naar de titel van de tentoonstelling Post Mortem. Ze blijven hierdoor onder ons, zodat ze als het ware onsterfelijk zijn geworden.

https://www.wildevuur.nl/blog/I26-adriana-van-zoest-over-de-tentoonstelling-post-mortem-in-het-drents-museum

Laatste lesweek en cursistenexpositie

We 'schrijven' 19 april 2017 en  'zitten' volop in de laatste schilderlessen. Het lesseizoen is weer voorbij. Natuurlijk zijn er nog de inhaallessen in de eerste week van mei (zie agenda).
We kijken uit naar de cursistenexpositie op zaterdag 6 en zondag 7 mei. Het atelier wordt dan ingericht als expositieruimte. Cursisten laten er hun werk zien aan elkaar, hun familie of vrienden. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom

En er volop gezelligheid, een hapje en een drankje. Met cursistenexpositie wordt het schilderles-seizoen afgesloten. De lessen gaan lmedio september 2017 weer van start.  

Gelezen in de Nieuwsbrief van wijkraad De Naald

In het wijkblad van wijkraad De Naald 2017-juni is een mooi artikel te lezen over het atelier. Marie-José Laurens heeft me hiervoor geïnterviewd. Dat interview was een leuke ervaring. Voor mijn werk zit ik meestal aan de interviewzijde, nu aan de andere kant. Over het atelier, het ontstaan, de plek in de wijk het Loo, de schilderlessen, workshops en masterclasses. En ook over het grote schilderij van Paleis het Loo samengesteld uit 50 schilderdoekjes van 20x20 cm. Een oproep voor wie belangstelling heeft. Ik ben blij met al die belangstelling uit de buurt. Het atelier groeit in de negen vestigingsjaren 'op het Loo' gestaag uit naar een begrip in de wijk! 

Cursisten exposeren 6 en 7 mei 2017  14.00 - 18.00 uur

Cursisten zijn trots op hun schilderijen en dat laten ze tijdens de expositie zien. Van 14.00 - 18.00 uur is het atelier open voor cursisten, familie en vrienden, en voor alle andere belangstellenden. Het atelier (en de tuin of bij minder goed weer ook het huis) is omgebouwd tot expositieruimte. Met deze expositie sluiten we het lesseizoen af. Het is altijd een kleurrijk, creatief en inspirerend gebeuren. En gezellig!